Recepten

Hieronder vind je een aantal heerlijke recepten waarbij onze kastanje champignons natuurlijk onmisbaar zijn ;)

Gevulde portobello's uit de oven.

Ingrediënten (4 personen)

  • 4 grote portobello's

  • 150 gram roomkaas

  • 1 teentje knoflook (geperst)

  • 1 lente-ui (in ringetjes)

  • 1 handje geraspte kaas

  • Peper en zout naar smaak.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200*C

  2. Verwijder de steeltjes van de portobello's.

  3. Meng de roomkaas, knoflook, lente-ui en peper/zout.

  4. Vul de portobello's met het mengsel en strooi er geraspte kaas over.

  5. Bak 20 minuten in de over tot goudbruin.

  6. Let op het is heet, Smakelijk eten!

Vegetarisch

Romige pasta met kastanje-champignons

Ingrediënten (4 personen)

  • 400 gr kastanjechampignons

  • 300 ml kookroom

  • 2 kleine uitjes (gesnipperd)

  • 2 teentjes knoflook

  • 400 gr pasta (tagliatelle/penne)

  • Verse peterselie

  • Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. Kook de pasta volgens de verpakking.

  2. Fruit ui en knoflook in een pan met wat olie.

  3. Voeg de champignons toe en bak tot ze mooi bruin zijn.

  4. Giet de room erbij en laat kort inkoken.

  5. Meng de saus door de pasta en garneer met peterselie en parmezaanse kaas.

Vegetarisch

Champignon-omelet met kruiden

  • 6 eieren

  • 200 gr champignons

  • Verse bieslook en peterselie

  • 2 scheutjes melk

  • Zout en peper

  • Geraspte kaas

  1. Klop de eieren met melk, zout en peper

  2. Bak de champignons in wat olie of boter tot ze lichtbruin zijn.

  3. Giet het eimengsel erbij en laat op laag vuur garen.

  4. Voeg op het einde verse kruiden en eventueel kaas toe.

Ingrediënten (4 personen)

Bereiding

Vegetarisch